Nadchodzi wieczór, wszystko zrobione z weekendowych zadan. Czas na cos dobrego do jedzenia na relaks i dobry film.
Ale co by tu upichcic żeby nie za dlugo, żeby zdrowo .
I wpadło mi do głowy Wrap.
Wrapy szybko i zdrowo
Do zrobienia będzie potrzebna maka z pełnego przemiału, letnia woda i szczypta soli do smaku
wszystko mieszamy tak, żeby powstało jednolite ciasto. Jak mamy czas można odstawic ciasto na 30 min. Z ciasta formujemy małe kulki wielkości Śliwki, spłaszczamy je wałkujemy i rozciągamy troszkę ręka, smażymy na suchej patelni aż się zarumienia.
Farsz
Może byc jaki chcemy w moim przypadku jest to polenta posypana parmezanem i przypieczona w piekarniku, kiełki brokuła i rzodkiewki oraz sos, który został nam z obiadu. Czyli
Puszka pomidorów
1 mała cebula posiekana w mała kostkę
1 duza marchewka pocieta w drobna kostkę
oliwa
sól
Marchewkę i cebule podsmażamy lekko na oliwie dodajemy pomidory
gotujemy, doprawiamy i gotowe. Warzywa sa al dente
Do wrapa dodajemy wszystko i zawijamy.
(Dobra przekąska na drugie śniadanie)
A rano, miła niespodzianka od ukochanego.
czasem fajnie jest zostac w domu :-) i cieszyc sie z bliskimi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz