poniedziałek, 14 stycznia 2013

                                                                 Weekend w domu 

 Nadchodzi wieczór, wszystko zrobione z weekendowych zadan. Czas  na cos dobrego do jedzenia na relaks i dobry film.
Ale co by tu upichcic żeby nie za dlugo, żeby zdrowo .
 I wpadło mi do głowy Wrap.


Wrapy szybko i zdrowo 
Do zrobienia będzie potrzebna maka z pełnego przemiału, letnia woda i szczypta soli do smaku
wszystko mieszamy tak, żeby powstało jednolite ciasto. Jak mamy czas można odstawic ciasto na 30 min. Z ciasta formujemy małe kulki wielkości Śliwki, spłaszczamy je wałkujemy i rozciągamy troszkę ręka,  smażymy na suchej patelni aż się zarumienia.
Farsz 
Może byc jaki chcemy w moim przypadku jest to polenta posypana parmezanem i przypieczona w piekarniku, kiełki brokuła i rzodkiewki oraz sos, który został nam z obiadu. Czyli 
Puszka pomidorów 
1 mała cebula posiekana w mała kostkę
1 duza marchewka pocieta w drobna kostkę
oliwa 
sól
Marchewkę i cebule podsmażamy lekko na oliwie dodajemy pomidory 
gotujemy, doprawiamy i gotowe. Warzywa sa al dente 
Do wrapa dodajemy wszystko i zawijamy. 
(Dobra przekąska na drugie śniadanie)

A rano, miła niespodzianka od ukochanego. 

 czasem fajnie jest zostac w domu :-) i cieszyc sie z bliskimi 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz