środa, 9 stycznia 2013

                                  Siła prostoty
                                         Najprostsze czyli nieprzetwozone, z miłosciom stworzone.

                                                                                               

 Szybko zdrowo i wartościowo.

Co potrzebujemy
Kostkę tofu eko uwaga na GMO
pieprz, sól, kurkuma
jajko eko
maka kukurydziana eko uwaga na GMO
Ziarna owsa maja lekko orzechowy smak
garsc słonecznika (uprażyc)
olej słonecznikowy z pierwszego tłoczenia nie rafinowany
rukola lub roszponka
buraczki. z kwaszonych buraków kliknij na przepis
jeśli nie to możemy dzień wcześniej pokrojone w słupki buraki skropić octem jabłkowym.

Jak przygotować
Jeśli nie mamy czasu to ziarno namaczamy dzień wcześniej, szybciej się ugotuje. Gotujemy nasza kasze z ziarna. Tofu jest bez smaku wiec możemy do woli bawic się w tworzenie coraz to nowszych odkryć smakowych mój jest na ostro. Zamarynowałam go dzień wcześniej w dużej ilości swieżo zmielonego pieprzu, i odrobina soli. Posypane szczypta kurkumy i oleju słonecznikowego. Tofu pokroiłam na małe kawałki. Kiedy kasza juz dochodzi, tofu obtoczyłam w roztrzepanym jajku i mace kukurydzanej. Smażymy ( smażymy krótko tylko żeby panierka była chrupiąca) Wszystko przekładamy na talerz dodajemy rukole i pokrojone w słupki buraki, które polewamy olejem i posypujemy słonecznikiem
Smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz