czwartek, 24 stycznia 2013

        Wrap po meksykańsku

  
Placek jest zrobiony z maki : 
trochę kukurydzanej reszta pszennej z pełnego przemiału. Mieszamy wszystko, formujemy placuszki i na suchej patelni smażymy.
Co do składników farszu uzyłam czerwonej fasoli zwanej też kidney, która jest alternatywa dla mięsa, ponieważ zawiera pełnowartosciowe lekkostrawne białko. Pomaga rownież w leczeniu obrzęków, opuchlizny a także  reguluje poziom cukru we krwi.
Fasole najlepiej moczyć 12 godz. ważne jest kilka krotne wypukanie fasoli przed gotowaniem.Ponieważ Strączki zawierają puryny. Do leprzego trawienia mozna dodac kombu.
Kiedy fasola już jest ugotowana zabieram się za otworzenie organicznej puszki pomidorów.
W garnku lekko podsmażam cebule z ząbkiem czosnku i dodaje pomidory. Wszystko gotuje do wyparowania nadmiaru wody, dodaje kukurydze oczywiscie wolna od GMO czytajmy etykiety. 
Na Końcu fasolkę przyprawy sól pieprz ciutka chili.

 Wszystko przekładamy na chlebek dorzucamy kiełki i zawijamy.( mozna dodac tez do tego ryż brazowy)
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz