Jeśli chcecie pobudzić wszystkie zmysły smakowe polecam domowe surowe bąbonierki.
Jak to zwykle już bywa z tymi słodkościami robi się je zaskakująco szybko.
Do zrobienia będzie nam potrzebne masło nerkowcowe zrobione z orzechów nerkowców ponieważ bąbki są nim wypełnione.
Nic prostrzego potrzebujemy:
Niecałą szklankę orzechów nerkowca i robot kuchenny
Orzechy miksujemy tak długo aż zrobi się płynne masło czyli tak około 10 min zależy od sprzętu.
Do Bąbek potrzebujemy
Silikonową formę na małe mufinki mniej więcej około po 2cm. szerokości jeśli nie macie nie ma problemu czatujcie na opakowania puste po bombonierkach lub innych kupnych słodkościach też będzie dobre mogą być różne kształty byle by było.
OK robimy spód
1 szklanka orzechów mikdałów
1 szklanka namoczonych daktyli
1 łyżeczka kakao lub karobu jeśli ktoś woli
Wszystko dobrze ze sobą miksujemy w robocie i przekładamy do foremek i do zamrażarki na moment
Na zdjęciu już mamy przełożone masło z nerkowców tak do połowy ponieważ drugą przykryjemy czekoladą.
Polewa czekoladowa
2 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki kakao
2 łyżki agawy
Wszystko ze sobą łączymy i zalewamy spód z nadzieniem
Nakładając na środek całego migdała.
Wkładamy na duszą chwilę do zamrażarki
środek wygląda tak pysznie.
W związku z nadchodzącym dniem kobiet chciała bym wszystkim czytelniczką i najbliższym kobietą w moim życiu
życzyć jeszcze więcej inspiracji, energii i spełnienia wszystkiego na każdej płaszczyźnie.
Dla nas wszystkich piosenka z pięknego koncertu Majewska,Korcz.
Pięknego dnia babeczki.;-)
Wyglądają przepysznie, zapisuję do zrobienia :)
OdpowiedzUsuńSuper to czekam na opinie smacznego :-)
OdpowiedzUsuń