piątek, 26 września 2014

                     Pasztet jak ser żółty z resztek


 Obiecany przepis na resztki z migdałowego mleka.
Dla tych co dopiero dołączyli odsyłam do linka 
Wcześniej podawałam już przepis na serek ten różni się smakiem i tym że jest zapiekany.

Działamy
Zostały nam resztki z mleka jeśli w planach mamy robienie pasztetu nie odcedzamy resztek bardzo dokładnie niech jest lekko wilgotne. 
Potrzebujemy robot kuchenny dodajemy resztki 1 lub 2 ząbki czosnku jak kto lubi.
Dodajemy 6 łyżek płatków drożdżowych i odrobinę oleju ja dodałam rzepakowego tak około 1 łyżki. 
Doprawiamy solą
Miksujemy razem na jednolitą masę.



Na papier do pieczenia wykładamy masę i formujemy okrąg.
możemy posypać po wierzchu zmielonym pieprzem. 
Wkładamy do piekarnika 180 stopni na około 20 min aż, się zarumieni i będzie zwarte.
Delikatnie odklejamy od papieru.


Po całkowitym wystygnięciu ostrożnie kroimy.


Kładziemy na kanapki i rozsmarowujemy.
Pychota nie ma jak własny bez glutenowy chlebek na zakwasie z własnym pasztetem i własnymi pomidorami.
Polecam wszystkim to sama frajda z robienia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz