Obiecany przepis na resztki z migdałowego mleka.
Dla tych co dopiero dołączyli odsyłam do linka
Wcześniej podawałam już przepis na serek ten różni się smakiem i tym że jest zapiekany.
Działamy
Zostały nam resztki z mleka jeśli w planach mamy robienie pasztetu nie odcedzamy resztek bardzo dokładnie niech jest lekko wilgotne.
Potrzebujemy robot kuchenny dodajemy resztki 1 lub 2 ząbki czosnku jak kto lubi.
Dodajemy 6 łyżek płatków drożdżowych i odrobinę oleju ja dodałam rzepakowego tak około 1 łyżki.
Doprawiamy solą
Miksujemy razem na jednolitą masę.
Na papier do pieczenia wykładamy masę i formujemy okrąg.
możemy posypać po wierzchu zmielonym pieprzem.
Wkładamy do piekarnika 180 stopni na około 20 min aż, się zarumieni i będzie zwarte.
Delikatnie odklejamy od papieru.
Po całkowitym wystygnięciu ostrożnie kroimy.
Kładziemy na kanapki i rozsmarowujemy.
Pychota nie ma jak własny bez glutenowy chlebek na zakwasie z własnym pasztetem i własnymi pomidorami.
Polecam wszystkim to sama frajda z robienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz