Kolorowe naleśniki
Ciasto na naleśniki trochę zmodyfikowałam ponieważ są to naleśniki na wytrawnie bogate w białko.
Potrzebujemy
1,5 szklanki przegotowanej wody
tyle mąki z ciecierzycy aby powstało ciasto naleśnikowe.
doprawiamy solą, pieprzem, i kurkumą.
Wszystkie składniki mieszamy i smażymy.
Najważniejsze to farsz
przegotowanie
Pieczarki
1 cebula czerwona
szpinak
pomidorki koktajlowe
ząbek czosnku
4 jajka eko
0,5 szklanki kukurydzy konserwowej eko
2 rodzaje serów kozich ja dałam pleśniowy i twardy.
Pieczarki cebule kroimy w paski i na odrobinie wody podduszamy.
Kiedy zmiękną dodajemy szpinak i dusimy 10 min nie za długo.
W warzywach woda ma wyparować.
Na gotowe naleśniki nakładamy farsz oraz ugotowane na twardo jajka, pomidor, które kroimy w paski i dodajemy sery.
Naleśniki zawijamy i podsmażamy z obu stron.
Podajemy z sosem czosnkowo - bazyliowym,
mały jogurt naturalny
2 ząbki czosnku przeciśnięte
szczypta soli
szczypta suszonej bazyli
mieszamy wszystko
Sos lepiej jest przygotować trochę wcześniej żeby składniki się " przeżarły"
Można i tak jak ktoś lubi brudne ręce
plus sos do środka.
Ja naleśniki zaserwowałam ze szparagami zrobionymi na parze polane olejem sezamowym na zimno tłoczonym.
Korzystajmy z sezonu na szparagi jak kto woli, można je "upchać" do środka naleśnika.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz