Nic pięknego kiedy ogródek staje się "jedyny żywicielem"
a plony codziennie przynoszą coś dobrego i innego.
W poprzednim poście z seitanem wylądowała podkowa warzywna wiec dziś spóźniony przepis.
Przepis na ciasto już wykorzystałam na blogu
Farsz
cukinia
cebula
marchewka
pietruszka korzeń
1 łyżeczka carry
sól, pieprz
czosnek
pietruszka nać.
Cukinie, marchewkę,pietruszkę, cebulę kroimy na kostkę
i dusimy na małej ilości wody aż lekko zmiękną.
Dodajemy przyprawy, natkę pietruszki, czekamy aż wystygnie i nakładamy na ciasto, które starannie rozwałkowaliśmy w kształcie prostokąta.
Gotowe zawijamy i
pieczemy około 30 min w temperaturze 160 stopni.
wierzch możemy posmarować oliwą.
Możecie sami wymyślać swoją wersje podkowy w zależności od dostępnych warzyw i upodobań.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz