wtorek, 3 września 2013

                           " Warzywna podkowa na zdrowie"
Nic pięknego kiedy ogródek staje się  "jedyny żywicielem" 
a plony codziennie przynoszą coś dobrego i innego.
W poprzednim poście z seitanem wylądowała podkowa warzywna wiec dziś spóźniony przepis.

  
Przepis na ciasto już wykorzystałam na blogu 

Farsz 
cukinia 
cebula 
marchewka 
pietruszka korzeń
1 łyżeczka carry
sól, pieprz
czosnek
pietruszka nać.
Cukinie, marchewkę,pietruszkę, cebulę kroimy na kostkę
i dusimy na małej ilości wody aż lekko zmiękną.
Dodajemy przyprawy, natkę pietruszki, czekamy aż wystygnie i nakładamy na ciasto, które starannie rozwałkowaliśmy w kształcie prostokąta. 
Gotowe zawijamy i
pieczemy około 30 min w temperaturze 160 stopni.
wierzch możemy posmarować oliwą.


Możecie sami wymyślać swoją wersje podkowy w zależności od dostępnych warzyw i upodobań.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz